Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa romeo 159 2.4 20v - Изчезна целия ток

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
    Имаш бензинова, а не дизелова 159-ка.

За мен е 101% акумулатор, защото това вече ми се е случвало.

Акумулаторът му пада до 11.7-11.5 волта, дори до 11.3 волта.
    Под определени волтова при опит за стартиране на двигателя всичко гасне.Да не я мъчи, защото може да прецака нещо- я стартер я нещо друго.

Принципно след като го е "изпуснал" да падне до това положение, според мен ще купува нов.Може да го "закрепи" със зарядно за 1-2 години, но на втората зима от "закрепването" ще започне да му пада на 10 до 30 дни, а може и за 1 седмица.

Ако може да се отваря да види и дали електролита не е спаднал под горната част на плочите.Тогава трябва да долее, но започне ли да "долива" дейонизирана/дестилирана вода, това допълнително ще убие акумулатора, защото в Бг няма откъде да си купиш дори свястна дейонизирана вода.

Общо взето "свърши" ли ти акумулатора купуваш нов.
    Общо взето пишеш неверни неща. Преди 2 години, снегът ми затрупа две от колите. Оставих ги. Акумулаторите бяха паднали до ниво да не свети нищо в колата. Заредих ги и още съм с тях. Вече почват седма година., На електрокарите се долива ежеседмично вода в батериите, в големи количества, такава, която се продава тук вероятно и батериите са в добро здраве.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

иде реч за прекъсващ мост между клетки а не за понижен заряд/капацитет.
      Не го оспорвам в никакъв случай.

За мен е важното дали причината е в акумулатора или не е в него.

Това което казваш като възможност е доста рядко - на познат му окъси и така си и остана.А ако го мъчи както той горе описва вероятно вече няколко десетки пъти би трябвало да си е останал окъсена клетка или прекъснат моста и няма да може изобщо да стартира двигателя.Поне така се случи с един познат с 2.0 двигател на друга марка, но VM.

Най-добре да зареди акумулатора и след това да пише, а ако иска да е на 100% сигурен, че не е акумулатор да пробва с нов как работи колата и след това да върне отново старият.
      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 01:12.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Опитвам се да кажа, че следва да се намери мястото на прекъсването и ако такова не се намери външно, акумулаторът да се подмени, вместо да се качва на зарядно.
        Не защото е излишно а защото е много вероятно същият филм да се случи отново на неподходящо място и в неподходящо време, та разноските по репатрирането да излязат повече от тези за нов акумулатор.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

На електрокара му доливам на всяко зареждане(през ден) по половин литър обикновена дистилирана вода. Лятото хваща по 1-2 литра на ден.

Comment

За мен е акумулатор. Преди 2-3 месеца така умря и моя. Без нинанви признаци. Давам контакт, всичко светва нормално, цъкам стартера и всичко угасна без никакъв опит за завъртане дори. Отварям, гледам, слушам, нещо леко шупти в батерията, аха, ясно..., сложих резервния (чисто нов неслаган, подготвен за юпс-а за зимния сезон. Слагам го, всичко ОК, паля и заминавам. Като се прибрах, сложих стария да се зареди (уж), показва 13волта след зареждане, взех товарната вилка, натоварвам, пак умря и пак зашуптя вътре, честито. На всичкото отгоре беше в гаранция която така и не открих, ама да сме живи и здрави, 200-300лева не могат на съборят и да се ядосваме файда йок.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Колко време изкара старият ти акумулатор, каква марка,капацитет и зареждал ли си го ?

Comment

Аз също съм за акумулатор.

"вкарвам ключа , всичко си светва , натискам старт бутона и все едно спира тока , всичко изгасва , буквално всичко , няма никакъв ток. нито заключването работи."

* това е абсолютно точно описание на акумулатор, който си отива. (случи ми се след хладно време с мъгла) - след последващо зареждане на 10А от новите зарядни и 12ч период започна да работи, но след престой 5 дни закачен на колата в гараж .. къл къл къл .. и все едно дърпам шалтера turn down

Моят по абсолютно същият начин се скапа в студа. Bosh S8 80A
                Имам чисто "нов престоял" на 2год 60Ач и за сега карам с него, докато изкара.

Вероятно на колегата акумулатора е стар и някоя клетка си е тръгнала.
                Колегата вместо да се чуди и да умуваме, просто да пробва с др. акумулатор и точка по въпроса
                Ако не стане .. и си провери кабелите .. ще предложим вариант 2

Весело изкарване на НГ.
                Last edited by flipz; d.m.y г., 16:09.
                Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                  Колко време изкара старият ти акумулатор, каква марка,капацитет и зареждал ли си го ?
                  Ако въпроса е към мен, моя беше Ексайд 77Ач с 3г гаранция, купуван 3 месеца преди да купя колата, имам колата от 2г и 5месеца, т.е. когато се скапа батерията беше на 2г и 2-3месеца. От магазина отказаха рекламация защото нямам гаранционна карта и т.н., прецених че ще загубя повече време и нерви околкото да бачкам и да изкарам същите пари за няколко дни. Та така, понякога нещата стоят различно. Ако имах свободно време може би щеше да взема различни мерки и да позанимавам институциите, но майната им.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Честита Нова 2019 година.Здраве за всички алфисти и Алфи и много нови Алфи през новата година.

Exide premium ?

С карбон/въглерод технологията или базовият?

Ще се откажа от Exide окончателно.Добре че не купих такъв- Tudor high tech ми беше фаворит.

Базовият акумулатор на Macht (Classick) издържа 18 месеца без дозареждане, а имат и Macht silver с 3 и дори 5 години гаранция и е Германия и в Румъния и в Бг.

Освен Мутлу обаче имам и друг фаворит - дано Мутлуту.издържи докато продам 159- ката и купя друга алфа.
                    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 15:04. Основание: Допълнение

Comment

По спомен пишеше премиум май...?
                      Инак подробности не помня, вече е даден за скрап.
                      Честно казано и аз не бих купил такъв, свалиха им гаранцията на 2г, отделно съм купувал 2 пъти, не съм особено впечатлен, а цената е х1.5 или х2.

Comment

Въобще не си струва да се дават пари за скъпи акумулатори. Имам един Искра подкара седма година, няма грешка. По добре два евтини за 8 години, отколкото един скъп за 5-6 години.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Общо взето пишеш неверни неща. Преди 2 години, снегът ми затрупа две от колите. Оставих ги. Акумулаторите бяха паднали до ниво да не свети нищо в колата. Заредих ги и още съм с тях. Вече почват седма година., На електрокарите се долива ежеседмично вода в батериите, в големи количества, такава, която се продава тук вероятно и батериите са в добро здраве.
                          Абсолютни глупости написа наистина, че като паднел акумулатора до брутално ниските 11.3В, бил "изпуснат".
                          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщение
                            Абсолютни глупости написа наистина, че като паднел акумулатора до брутално ниските 11.3В, бил "изпуснат".
                            Едно от зарядните ми е от неговите любими лидълски. Толкова бяха паднали,че не можеха да почнат да се зареждат . Някои имат мания към акумулатори и зарядни няма смисъл от вживяване, това са машини, да ни служат. Не да ги мислим постоянно и да ги превъзнасяме.

Comment

О да, за лидълските зарядни и акумулатори Мутлу сме чели не един път, цели романи.
                              То може би точно заради въпросното зарядно, човекът е готов да бракува акумулатор паднал на около 11в.
                              Точно там е прагът на разпознаване на идиотското зарядно, под който трябва да му подам ток, за да разпознае акумулатора.
                              1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Ако не иска да започне зареждането, вържете последователно във веригата зарядно - акумулатор една крушка от фар или от мигач и така би трябвало да тръгне. След около 30 мин. махнете крушката.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X